Sterk webdesign genereert meer leads

De positieve impact van een sterk webdesign

 1 augustus '22  —   1 minuten

Volgens onderzoek van de University of Minnesota kan het menselijk brein beelden tot 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Alle informatie die wij tot ons nemen van bijvoorbeeld websites en social media bestaat voor 90% uit beelden. In dit artikel leggen we je uit waarom een goed webdesign zo belangrijk is.

Een website, en daarmee ook direct je bedrijf of merk, is snel beoordeeld. Dit gebeurt namelijk binnen 0.5 seconden! De eerste indruk die je ermee achterlaat is daarom heel erg belangrijk. Een website hoort er goed uit te zien (het oog wil ook wat) én optimaal te functioneren zodat je als bezoeker een naadloze user experience kunt ervaren. Een andere must is dat de website gebruiksvriendelijk is zodat bezoekers er gemakkelijk doorheen kunnen lopen.

Als je website er onaantrekkelijk of gedateerd uitziet heeft dat gevolgen voor eventuele leads. Het kan zijn dat je deze misloopt omdat bezoekers jouw website in gaan ruilen voor die van je concurrent. Wanneer je je bedrijf op een professionele manier én met een goed (web)design aan je doelgroep presenteert kan het je helpen meer klanten te trekken en verkoopcijfers te verhogen.

Good to know…

48% van websitebezoekers geloven dat webdesign de nummer 1 factor is als het gaat om de geloofwaardigheid van een bedrijf

38% van websitebezoekers zullen je website verlaten wanneer de lay-out onaantrekkelijk is

57% van klanten raden een bedrijf niet bij familie of vrienden aan wanneer deze geen mobiel-vriendelijke website heeft

88% van online shoppers zullen minder snel teruggaan naar een website waarbij ze een slechte user experience hebben ervaren

94% van websitebezoekers baseren hun eerste indruk van een website alleen op het webdesign

68% van bedrijven met een mobile-first website verhogen hun verkoopcijfers

Webdesign alleen al vormt voor 75% de geloofwaardigheid die je als bedrijf achterlaat bij een bezoeker