Lisa en Nikki staand tegen een muur

Onze backstory

 11 september '23  —   2 minuten

We halen nu elke dag opnieuw voldoening uit het ondersteunen van ondernemers bij het visuele en technische aspect van hun online presence, maar geloof ons, in ons werkverleden was het lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Onze backstory?

Die begint bij onze cv’s. Hoewel voor ons beiden natuurlijk een individuele journey en met een leeftijdsverschil van ongeveer 3 jaar, bevonden we ons vanaf de middelbare school in hetzelfde schuitje en zonder kompas bij onze start op de arbeidsmarkt.

Als nichtjes van moeders kant hebben we altijd al een sterke band gehad. We deelden niet alleen logeerpartijtjes, brieven en later een passie voor webdesign, maar hebben ook wederzijdse steun en begrip voor elkaar. Een soort onuitgesproken ‘ik snap je’. We hadden zelfs al eens overwogen om ‘iets voor onszelf te beginnen in webdesign’ maar life happened en vanwege timing bleef dat idee helaas hangen in het rijk der onvervulde dromen.

Fast forward naar een paar jaar geleden, voelde de loopbaan van Nikki aan als een zoektocht, waarbij ze steeds merkte dat de creativiteit ontbrak in elke baan die ze had. Het was ontzettend frustrerend om zich gevangen te voelen in banen die niet bij haar passen.

Let wel, ook Lisa had haar portie miserabele banen erop zitten. Omdat de functies niet bepaald op elkaar hadden aangesloten, gaf dat haar (obviously) een nogal 'niemandsland' gevoel. Van jongs af aan dacht ze al -en wist inmiddels zeker- dat ze zich qua werk als zelfstandig ondernemer op haar best zou voelen. Maar ze had nu nog geen duidelijk plan hoe ze dat eigen ondernemerschap leven in wilde blazen.

We hooverden dus beiden een beetje. Echt een gevalletje van ‘wat willen we nu eigenlijk?’

Toen Nikki weer eens balend-als-een-stekker thuiskwam van de zoveelste rotdag op haar werk, realiseerde ze zich dat er iets moest veranderen. Dit deed haar denken aan de overweging van enkele jaren daarvoor en ze besloot bij Lisa te peilen hoe zij er in stond. Vol hoop stuurde ze een voice-appje om het idee opnieuw voor te leggen.

Gelukkig, als een bliksemschicht uit een digitale cloud!

Want hierdoor besloten we weer om de tafel te zitten en te brainstormen. En raad eens? Tijdens die denksessie bleek toen dat we nog steeds allebei enthousiast werden van code en webdesign. Na het delen van onze ideeën en dromen realiseerden we ons dat we gecombineerd de vaardigheden hadden om anderen te helpen met hun online aanwezigheid. We zagen dat we sterk stonden als we onze skills en visie zouden bundelen. Het bleek een natuurlijke stap om zakenpartners te worden en samen een bedrijf te starten. En zo werd LIINK. geboren, baby!

In onze samenwerking vullen we elkaar precies aan. Nikki legt zich toe op het visuele en UI-gerelateerde, Lisa zorgt voor de code erachter. Daarnaast runnen we de dingen zoals het klantcontact, de administratie en content creatie (met een beetje hulp van onze collega ChatGPT) samen.
Een goede match dus!

En daarom des te meer voor jou! 😉
Weten wat we voor je kunnen betekenen? Plan een online gesprek en wie weet spreken we je binnenkort.