Lisa achter desk kijken naar laptop

4 redenen waarom jouw licentie van Craft bij ons in beheer blijft

 14 maart '23  —   4 minuten

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen in onze blog, werken we met het contentmanagementsysteem Craft. Wanneer je een custom website of webshop door ons laat ontwerpen en bouwen schaf je daarmee een licentie aan voor de software die bij ons in beheer blijft. Eerlijk is eerlijk: deze licentie is niet goedkoop en het is begrijpelijk dat je als klant zo'n licentie zelf in beheer zou willen hebben, want het is toch jouw website? Deze gedachte snappen we. Daarom leggen we graag aan je uit waarom het in feite beter is om de licentie in handen van je webdeveloper te laten.

Wat houdt een licentie bij Craft in?

Een licentie bij Craft houdt een overeenkomst in tussen de licentiegever (Pixel & Tonic, de ontwikkelaars van Craft) en de licentienemer (de gebruiker van Craft) die de gebruiksrechten voor de software regelt.

Er zijn verschillende soorten licenties beschikbaar, afhankelijk van jouw behoeften. Zo is er een gratis versie beschikbaar, genaamd 'Craft Solo', die geschikt is voor beperkte websites. Voor professionele websites en projecten is er de betaalde versie 'Craft Pro', die extra functies en ondersteuning biedt. 'Craft Commerce' wordt gebruikt voor de webshops. Licentie-wise werken wij veelal met 'Craft Pro' en 'Craft Commerce'.

De licentie in beheer laten bij de webdeveloper: 4 belangrijke redenen

#1 Kennis van de licentievoorwaarden

De webdeveloper is bekend met de licentievoorwaarden van het gebruikte CMS. Dit betekent dat er kennis is van hoe de tools mogen worden gebruikt en wordt gezorgd dat de website of webshop voldoet aan de voorwaarden van de licentie. Als de licentie in handen is van iemand anders, kan het zijn dat de website of webshop niet voldoet aan de voorwaarden, wat kan leiden tot problemen op de korte en lange termijn.

#2 Gemakkelijke toegang tot ondersteuning

De webdeveloper heeft gemakkelijk toegang tot ondersteuning van de software. Dit is belangrijk als er problemen optreden met de website of webshop die verband houden met de tools. De webdeveloper kan in zo'n geval snel ondersteuning bieden om de problemen op te lossen, zonder dat jij je als klant zorgen hoeft te maken over het zoeken naar de juiste contactpersoon bij een supportafdeling.

#3 Bijwerken van de software

Het bijwerken van de software is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de website of webshop. Als de licentie in handen is van de webdeveloper, kan de software bijgewerkt worden zodra er nieuwe updates beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de website of webshop altijd up-to-date is en goed blijft functioneren. Als de licentie in handen is van iemand anders kan het zijn dat de updates niet op tijd worden doorgevoerd en dat is uiteraard niet gunsting voor de werking van de website of webshop.

#4 Verantwoordelijkheid en waarborging

De webdeveloper is verantwoordelijk voor het waarborgen van de naleving van de licentievoorwaarden en het bijwerken van de software, waardoor de website of webwinkel goed blijft functioneren.

Kortom, wanneer de licentie bij ons in beheer blijft heb jij als klant minder zorgen over de werking van de website of webshop en zal het onnodige problemen en kosten in de toekomst voorkomen. En niet geheel onbelangrijk: bezoekers zullen door de soepele werking van jouw website of webshop een betere ervaring hebben.

Met Craft krijg je waar voor je geld

Je zal nu vast wel begrijpen waarom een betaalde licentie bij Craft de investering waard is als je op zoek bent naar een duurzame, professionele website of webshop van hoogwaardige kwaliteit. Naast bovenstaande krijg je ook dit ervoor terug:

-  Professionele functionaliteit: de licentie biedt professionele functionaliteit die niet beschikbaar is in de gratis versie. Dit omvat onder andere geavanceerde workflows, integratie met externe systemen en tools en meer.

Ondersteuning: de licentie omvat ondersteuning door het team van developers van Craft. Dit betekent dat je als klant toegang hebt tot bepaalde bronnen zoals documentatie, forums en technische ondersteuning. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor bedrijven die hun business online runnen.

-  Ontwikkeling: de software is continu in ontwikkeling en wordt steeds verbeterd. Dit omvat het regelmatig uitbrengen van updates en nieuwe functies, evenals het bieden van ondersteuning voor de nieuwste technologieën.

De betaalde licenties van Craft bieden extra functionaliteit en ondersteuning en dragen bij aan de voortdurende ontwikkeling van de software. Het is belangrijk om de behoeften van je bedrijf af te wegen en te overwegen of een professionele website of webshop de investering waard is voor jouw specifieke situatie.

Wanneer je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen. We helpen je graag verder.